Er schijnt een Sintemedinges te zijn. Een Sinterklaas. En als die man met die lange witte baard in het land komt, dan gebeuren er rare dingen.

Kinderen zetten dan hun schoen voor de kachel, in de hoop dat die Klaas en zijn Piet er iets ingooien. Sterker nog, die Klaas is gek op Chocoladeletters. Die stop hij graag in de schoenen.

Nou weet ik, uit betrouwbare bron, dat chocoladeletters giftig zijn voor honden. Misschien is de zweetgeur van schoenen een soort tegengif voor mensen en kunnen zij het wel eten? Ik blijf in ieder geval ver uit de buurt.

Wat ik ook bijzonder vind, is dat hij via de schoorsteen ons huis wil binnen komen. Misschien niet de Klaas, want dan is zijn baard wel zwart, maar wel die Piet. Eén ding kan ik je vertellen, als ik een schoen zie bungelen uit de schoorsteen, dan hap ik er in. Piet of niet, geen inbrekers in mijn huis.

Het concept van een kadootje in je schoen vinden. Mmm, dat vind ik dan weer wel aantrekkelijk.

Sterker nog, ik vind schoenen aantrekkelijk. Toen ik nog een klein Droppietje was, sleepte ik alle schoenen van de gang naar mijn mand. Het liefst mijn baasjes schoenen, want ik had het idee dat als ik de schoen zou bewaken, dat mijn baasje dan niet zonder mij het huis uit zou gaan. Toen wist ik nog niet dat zij net zo’n grote schoenenverzameling heeft als Imelda Marcos. Er bleef altijd wel weer een nieuw paar over wat ik nog niet in mijn mandje had verstopt.

Om even terug te komen op het concept, kadootje in de schoen, ik heb een verlanglijstje gemaakt. Op nummer 1 staat een bal, liefst een Chuck it, op nummer 2 staat een bal, graag een paardenbal met handvat, op nummer 3 staat een bal. Graag een skippybal van Paw Patrol. Ik kreeg er een voor mijn verjaardag, maar het is helaas gesneuveld in een wilde bui. Ik kan nog wel even doorgaan … op nummer 4 tot en met 10 staat een bal. Ik vind ander speelgoed ook leuk. Toch heb ik het liefst een bal.

Om te kijken of een kadootje wel in de schoen past, heb ik mijn ballenverzameling één voor één in mijn baasjes schoen gestopt. Ik moet zeggen, de Chuck it past het best. Daarom staat ‘ie ook op nummer 1 van mijn lijstje. Het is alleen wel lastig om de bal weer uit de schoen te krijgen. Ik had mijn lievelingsbal in baasjes leren hoge schoenen gestopt. Door mijn korte snuit, kreeg ik de bal er niet goed uit. Dus eerst de veters losgepeuterd, toen veel kwijl langs de zijkanten naar binnen laten lopen om tot slot de schoen om te keren en te kauwen op zool. Het werkte.

Ik ben nu alleen nog aan het oefenen op een Sinterklaaslied. Baasje zegt dat zonder een lied Sint geen kadootje in een schoen gooit. Misschien moet ik nog een beetje schaven aan de tekst. Wat vinden jullie?

“Sinterklaas Kapoentje, gooi die bal maar in mijn schoentje, dan hap ik in uw laarsje. Dank u Sinterklaasje.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *