Laten we eerlijk zijn naar elkaar. Baasjes van honden hebben maar 1 taak. Ja echt, 1 taak. En dat is goed voor ons zorgen. Simpel toch? Alle andere dingen zijn bijzaak. Goed zorgen voor je hond is essentieel. Van levensbelang! Dus ik heb deze week een keertje goed opgelet. Op mijn eigen baasje en de baasjes van mijn vriendinnen. De conclusie van mijn onderzoek: het schort zo hier en daar wel aan de goede verzorging. Er wordt met regelmaat de taak verzaakt. Wat kwam ik deze week tegen?

Tussen de middag loop ik graag een rondje industrieterrein, liefst met een bal in mijn bakkes. Deze middag had mijn vrouwtjesbaas de zorgtaken overgedragen aan de grote baas. Dus liepen we samen over het gras richting de sloot. Ik had mij JollyBal bij mij. Dit is een grote knalrode paardenbal met handvat. Dat ding is loodzwaar en groter dan een voetbal, maar ik ben zo trots op het ding dat ik het graag elke wandeling mee sleep. Ook deze keer. Baas had haast, hij mompelde iets over een vergadering dus hij liep met stevige pas. Ik had geen haast. Heb ik nooit. Mijn bal had ik stevig vast. Bij de sloot aangekomen had ik het warm. Ik bedenk mij geen moment en stuiter met bal en al de sloot in. De warmte van de afgelopen dagen heeft het water bijna geheel verdampt. Grote baas houdt er niet van als ik de sloot in duik. maar ik doe het toch. Het is warm dus wat kan ik anders doen? De bal zuigt zich vast in de modder. Ik stamp en graaf en wroet. Ik hoor baas roepen. Steeds dwingender. Mijn bal krijg ik niet meer los en kies er toch voor om even bij mijn baas te kijken wat er nu aan de hand is. Zwart van de modder meld ik mij bij mijn baas. Zijn ogen worden groot, zijn stem zwaarder en zonder pardon maakt hij de riem aan mij vast en loopt met stevige stap naar huis. “Niet grappig, Drop!” mompelt hij. En hij sleurt mij over de weg terwijl ik achterom kijk naar mijn lievelingsbal, vast in de sloot. Niet meer te redden. En ik denk, Baas je hebt maar 1 taak, goed voor mij zorgen, daar hoort ook het redden van mijn bal bij. Maar helaas…. Baas heeft verzaakt.. Mijn bal is en blijft foetsie.

Loop ik de volgende dag op het uitlaatterrein, spreek ik daar één van mijn vriendinnen. “Wat mij nou is overkomen Drop”, fluistert ze in mijn oren. “Mijn baas is mij gisteren vergeten, niet een beetje maar compleet vergeten. Ik lag heerlijk in de tuin. Het was eindelijk afgekoeld naar 22 graden. En toen is baas naar bed gegaan. Voordat hij gaat slapen doet hij een rondje huis, sluit ramen en deuren en doet de lichten uit. Ik lag nog op de tuinbank, heerlijk weggestopt in de kussens. Hij heeft mij niet eens gemist want hij gooide de buitendeur op slot met mij nog in de tuin. Nou zeg ik je, als dat niet de boel verzaken is.” Ik kijk mijn vriendinnetje aan met grote ogen. Heb je de hele nacht in de tuin geslapen? Was dat niet eng? Wilde dieren of zo. En had je het niet koud? Zo zonder dekentje en fluffie mand? “Ik moet eerlijk zeggen Droppie, de tuin is helemaal afgeschermd, daar komt geen levend wezen in. De temperatuur was eigenlijk buiten lekkerder dan binnen, dus dat dekentje heb ik niet gemist. De volgende ochtend schrikt mijn baasje zich een hoedje. Was mij kwijt en dacht dat ik gestolen was. Dat gevoel heb ik natuurlijk even flink versterkt door hem verwijtend aan te kijken. Mij vergeten, echt, baas heeft maar 1 taak en verzaakt…”

Terwijl we voortsjokken over het uitlaatterrein, buigt één van de andere hondenbaasjes eerder af. Iets met werk en haast en zo. De baasjes zwaaien hem uit en lopen verder, vervolgen hun ronde. Terwijl de overgebleven baasjes bij het keerpunt komen, blijken we een hond teveel te hebben in de roedel. Het afgezwaaide baasje is namelijk vergeten zijn hond te roepen toen hij de andere kant op ging. Dus de hond is gewoon de roedel blijven volgen terwijl zijn baasje al bijna thuis is. Ik zeg je het nogmaals, baasjes hebben maar 1 taak en ook deze is verzaakt.

Dus ik roep alle hondenbaasjes op zich nogmaals te realiseren dat er maar 1 ding belangrijk is in hun leven, en dat zijn wij, de honden. Zorg er dus goed voor, richt je op je taak!


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *