Niet om mij zelf zo op te hemelen, maar ik vind eigenlijk dat ik er toch wel heel goed uit zie. Maar ja, je kan ook niet anders verwachten want ik ben een boxer. En welke boxer is nu niet knap, sexy en aantrekkelijk?

Toch kwam ik een beetje in de problemen de laatste tijd. Om één of andere reden viel ik af. Niet een paar grammetjes om mijn spieren beter uit te laten komen. Nee, het ging ietsjes te hard. Ik weeg al niet veel voor een boxer in zijn bloei van zijn leven maar in drie weken tijd 2,5 kilo verliezen, dat ging niet de goede kant op.

Dus er werd gedokterd, onderzocht, gelezen en uitgeprobeerd. De uiteindelijke conclusie van experts inclusief mijn baasje is toch wel dat ik niets, maar dan ook niets mankeer. Goed hé! Maar wat is dan wel de oorzaak van mijn gewichtsverlies? Tja, ik ben een beetje druk. Misschien wel af en toe heel erg druk. Misschien best wel vaak erg druk. Om het uit te leggen aan mijn baasje in simpele bewoording (dat heeft ze nodig want af en toe…) ik heb het lichaam van een topsporter, goed gespierd, geen grammetje vet maar omdat zo te houden moet er meer voer in dan gemiddeld bij een hond die studeert als vloerkleed bijvoorbeeld. Ik had gewoon extra koolhydraten nodig, net als menig sporter die zich voorbereid op zijn beste prestatie ooit.

Sinds de conclusie dat ik meer nodig heb dan gemiddeld (wie wil er dan ook gemiddeld zijn?) krijg ik extra vlees. En het helpt. Stukje bij beetje komt er iets meer vet op mijn botjes. Ik ben geen rammelende xylofoon meer. Tuurlijk zie je mijn ribben nog, maar nu met een iets dikker laagje er om heen.

Opgelost, zou je zeggen. Ik zie er weer prima uit. Mijn vriendinnen vinden dat ook, Maar mijn baasje, mijn overbezorgde baasje, die heeft er toch een andere kijk op. Toen van de week dan ook de bel ging voor een pakketje was mijn baasje helemaal blij. “Voor jou, Drop” kirde ze. Ik werd er ook een beetje opgewonden van. Voor mij? Heeft Sinterklaas die bal in een pakketje door de brievenbus gestopt?

Mijn vreugde duurde niet lang. Er zat helemaal geen bal in het pakketje. Sterker nog, er zat helemaal niets in waarmee ik mocht spelen. Er zat een trui in. Weet je nog van vroeger, op pakjes avond? Dat je al de kadootjes ging voelen, voordat je ging uitpakken? Als het een zacht kadootje was, dan maakte je die pas als laatste open want dan wist je, dat dat die kriebeltrui was, die oma elk jaar voor je breide. Zo’n trui die net te strak zit, met de ene arm langer dan de andere. En mijn baasje had dus voor mij een trui gekocht…

“Voor de training”, zei ze. “Heb je het lekker warm tussendoor”, zei ze. “Het staat je prachtig”, zei ze.

Ik heb voor haar het liedje opgezocht van Right, said Fred. Met de briljante tekst; I’m to sexy for my shirt, so sexy its hurts….

Mijn ego is dan ook pijnlijk vertrappeld toen ik die trui aan moest. Oké, het ding houdt mij warm en de kleur is best wel aardig ten opzichte van die van mijn vriend Aaron. Arme ziel loopt met een roze shirt. Gelukkig had hij hem afgelopen zaterdag goed zwart gemaakt, zodat de kleur minder pijn deed aan je ogen. Maar toch… ik ben veel te sexy om een trui te dragen. Je ziet mijn spieren niet meer. Ik protesteer!


4 reacties

Herman · 6 december 2021 op 12:47

Drop nog even volhouden het wordt automatisch weer lente en kan de trui de kast in
Blijf vrolijk en blijf je Adonis lichaam dagelijks trainen, is ook goed voor de bazin. Kan zij trots met jou over straat

Yolanda · 6 december 2021 op 11:30

Ach lieve stoere Drop,
Je trui staat prachtig en lekker warm.
Voor mij ben je die knappe, stoere Boxer hoor!

Aaron · 6 december 2021 op 10:05

Roze, Roze… Famke heeft een knal roze (en die stond Storm ook waanzinnig zaterdag :)) die van mij is oranje roze 🙂 en ja ik loop voor joker dank zijn mijn vrouwtje maar er was geen andere kleur te krijgen toen ze die voor me kocht, zegt ze. ja ja

Hanneke · 6 december 2021 op 10:04

Ach Drop, ik kan me voorstellen, maar echt! Het staat je lekker warm en dat heb je ook nodig. En alleen maar voor de training! En je bent niet de enige. Doe nou maar lekker aan! Het is geen trui, maar een trainingspak!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *