Ik ben GEEN schoothond. Hoe vaak moet ik dat nog zeggen tegen dat baasje van mij. Ze lijkt het maar niet te snappen. Elke avond gaat ze op de grond zitten voor de bank. Om één of andere rare reden mag ik namelijk niet op de bank. Dus gaat ze ‘s avonds op de grond zitten, voor de bank, En dan wil ze, dat ik bij haar ga liggen. Tegen haar aan en zo. Zodat ze met mij kan kriebelen en friemelen.

Maar kijk nou naar mij. Ik ben groot, stoer, gespierd en vaak ontzettend vies. Ik duik in sloten, doe mee met survivals. Ik sta mijn mannetje. Dus ben ik GEEN schoothond!

Oké, oké, er zijn wat uitzonderingen.

– Als mijn baasje tijdens een wandeling ergens gaat zitten, dan moet ik haar beschermen, natuurlijk. Een vreemde omgeving kan bedreigend zijn. Op welke manier kan ik het baasje beter beschermen dan bij haar op schoot te gaan zitten? Met mijn lijf dicht tegen haar aan, kan ik haar behoeden voor aanvallen van buitenaf.

– Als vrienden, bekenden of andere leuke mensen op de grond gaan zitten, dan moet ik uiteraard er voor zorgen dat mijn baasje een goed gesprek kan beginnen. Ze houdt erg van praten, dus… Mijn taak is dan ook om deze mensen niet te laten opstaan en te laten weglopen. Ik plant dan mijn dikke billen op hun schoot. Reken maar dat niemand kan opstaan als ik mijn kilo’s heb geparkeerd op de benen van een mens.

– Als er bezoek komt, is het mijn taak om de visite te inspecteren. Deze taak neem ik zeer serieus. De beste manier om te weten of de visite goed aardig is of kwaad in de zin heeft, is de oren te likken. Dat lukt beter als ik dichter bij het gezicht ben. Daarvoor klim ik dan op schoot. Gewoon omdat het handiger is.

– Als, en ik moet het eerlijk bekennen, als ik mij niet zo lekker voel. Gewoon een beetje hangerig of zo. Dan wil ik wel graag even dicht bij mijn baasje zijn. Ze kan zo heerlijk wrijven over mijn buik. Op schoot is dan de beste plek. Ik lig dan op mijn rug, benen wijd.

Maar dat maakt mij nog GEEN schoothond. Geen gefriemel, geen gekriebel. Ik krijg er jeuk en uitslag van. Nee, ik heb een eigen mand waar ik graag in slaap. Dus ik slaap niet op schoot, of er strak naast, of tussen de benen, of.. Om dat voor eens en altijd duidelijk te maken, kruip ik vanavond heel dicht tegen mijn baasje aan. Ze zal dan blij verrast zijn. Ze zal mij overladen met kusjes en knuffels. Ik laat dan een hele, grote, dikke, vette knetterwind met de duidelijke boodschap; Ik ben GEEN schoothond. Begrepen?


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *