Van de week hoorde ik mijn baasje samen praten over het winnen van de loterij. Wat zouden ze doen als ze 50 miljoen zouden winnen? Zouden ze dan hun baan opzeggen? Verhuizen? En aan welk goed doel zouden ze dan schenken?

Ze kwamen er niet uit, mijn baasjes en eindigden hun gesprek met de al oude dooddoener: ‘geld maakt niet gelukkig, maar het maakt het leven wel een stuk makkelijker.’ Nou doen mijn baasjes niet mee met een loterij dus de kans op zo’n groot geld bedrag is nihil. En als geld mijn baasjes niet gelukkig zou maken, wat maakt hen dan wel gelukkig. Sterker nog, wat zou mij nou gelukkig maken?

Kijk, een boxer is per definitie een blij ei. Dat zie je zo. Ons gehuppel, de draaiende staart, de wiebelende billen de hele dag. Blij om iedereen weer te zien, altijd klaar voor een wandeling en altijd zin in een spelletje. Maar is blij ook gelukkig en wat is geluk? Kan je de hele dag gelukkig zijn? Allemaal vragen die mij zomaar, in het voorjaar dwars gingen zitten. Ik heb er over gepiekerd deze week. Slapeloze nachten kreeg ik er van. Het zoemde de hele dag door mijn hoofd, geluk, gelukkig, het ultieme geluk. De vraag werd steeds groter en het antwoord bijna ongrijpbaar. Ik werd er bijna ongelukkig van.

Om de boel weer een beetje in proporties te krijgen, heb ik een week lang al mijn geluksmomenten in mijn koppie opgeschreven. Heel bewust heb ik geleefd en gekeken welke activiteiten ervoor zorgde dat ik het geluksgevoel in mijn buikje kreeg. En misschien was het geen activiteit maar alleen woorden. Ik heb alles gewikt en gewogen. Van voor naar achteren bekeken en van onderen naar boven besnuffeld. Ik ben er uit. Ik weet wat mij het ultieme geluksgevoel geeft.

Om jullie te helpen heb ik een top 5 gemaakt. Dan kunnen jullie kijken of we van dezelfde dingen gelukkig worden. En mocht je niet gelukkig zijn, dan zit er vast iets bij in mijn top 5 wat jij ook kan uitproberen.

Nummer 5: vrienden ontmoeten. Heel belangrijk. Elke dag zie ik wel een vriend of vriendin waar ik even mee kan knuffelen, rennen, zwemmen of tikkertje doen. Het hoeft niet altijd een even uitbundige ontmoeting te zijn. Maar gewoon, hier en daar een zoen maakt mijn hele dag weer goed.

Nummer 4: De Bal. Zonder bal geen leven. Stokken vind ik geweldig maar ballen zijn fantastisch. Ze rollen, ze verdwijnen, ik kan er heerlijk mee sjouwen. Het moment dat ik van de baas mijn bal mag pakken uit de tuin om mee te nemen naar het losloopgebied, voelt bijzonder. Bijna niets kan daar aan tippen.

Op Nummer 3 staat: eten. Drie maaltijden per dag. Vers vlees in mijn bak. Ohh, de geur, de slobber, de structuur. Alles laat ik direct vallen als mijn baas aan komt met een volle voerbak. Ja, dit begint toch aardig te lijken op geluk, drie keer per dag in een bakje.

Dan nummer 2. Het moment dat mijn baasje ‘s ochtends van boven komt, in een stoel gaat zitten en mij op schoot neemt. Dat knuffelmoment, het besef dat ze er weer is. Heerlijk. Het kan bijna niet beter op de geluksthermometer.

En dan nu… tromgeroffel, op 1, het ultieme geluksgevoel van de dag. Het moment waarop het perfecte grassprietje zich aandient, ik drie keer heb rondgedraaid en mijn rug heb gekromd. Als ik mijn buikje voel rommelen, als de druk hoog wordt en de persdrang komt. Jawel, het ultieme geluksgevoel is het eerste poepie van de dag. De ontlading uit zich als ik klaar ben. Ik spring tegen mijn baas op. Ik begin als een gek te rennen door het gras en mijn wortel piept uit zijn jasje. Ja, van alle mooie, geweldige, prachtige dingen die ik dagelijks doe, zit het ultieme geluksgevoel in de perfecte ochtenddrol.


1 reactie

Hans · 2 april 2023 op 12:45

beste Drop, als je het baasje een plezier wil doen, zorg dan vooral in de winter voor twee poepies……warme handen!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *