Ze had het al een paar weken aangekondigd, mijn baasje. Ze wilde op vakantie met de grote baas. Leuke dingen doen zoals plekken bezoeken waar schilderijen van dooie mensen aan de muur hangen. Of eindeloos kijken naar gebakken potjes om inspiratie op te doen. En ze wilde ook nog met de boot naar de overkant, naar een land waar ze anders praten. Of te wel, ik mocht, ik kon, ik ging niet mee.

Thuisblijven was geen optie. Oudste puppenkind van baasje was aan het werk en jongste puppenkind had ook andere verplichtingen dus ik heb baasje toen heel streng toegesproken; “jij op vakantie, dan ga ik ook op vakantie. Naar een plek waar veel ballen in een speelgoedmand liggen, waar tienerpubermeisjes wonen die mij meerdere keren per dag knuffelen. Een plek waar ik thuis ben en met mijn vertrouwde vrienden kan spelen. En, het allerbelangrijkste, een plek waar ik op de bank mag slapen. Tenslotte is het vakantie en dan doe je dingen die je thuis niet doet, toch?”

Twee weken heb ik heerlijk genoten van de aandacht. Ik was er echt even tussen uit. Mijn eten werd goed verzorgd, de dames wisten precies waar ik gekieteld moest worden en het snurken op de bank heb ik geperfectioneerd door mijn ene wang op het ene meisje te leggen en de andere wang op het andere meisje. Wat wil je nog meer als stoere vent.

Afgelopen vrijdag zat de vakantie erop. In mijn fietskar werd ik weer naar mijn eigen huis gebracht. Daar wachtte geen baas, nee, die was nog niet terug. Daar stonden de harige puppenkinderen van het baasje en hun vrienden. Het hele huis was vol testosteron, zweet, baarden en bierlucht. Geen lieve zachtaardige meisjeshanden die achter mijn oor gingen kriebelen maar stevige “eeltjatten” die als een bankschroef mijn lijf omklemden. “Ben je er weer, Drop? ” bromde een lage bariton, “Voetballen???” En voor ik het wist, rook ik weer naar blubber, rubber en oude pizza’s. Mijn zorgvuldig opgestelde uitlaatschema ging direct de prullenbak in. Zo liep ik om half 3 ‘s nachts over straat want ja, er kwam er eentje terug uit de kroeg zetten. “Ben je wakker Drop?” En hup daar stond ik met mijn slaapogen naast een boom te piesen.

Toen eindelijk zondagochtend de auto van de baasjes voor de deur werd geparkeerd heb ik mij heel even laten gaan. Welgeteld drie seconden ben ik op schoot gaan zitten bij het baasje. Ik droop nog van de modder van mijn ochtendbad in de sloot. Heb ik snel even aan haar afgeveegd. Daarna kortstondig aan haar oor geknabbeld en toen zei ik; “voetballen???” en heb de grootste bal uit de tuin gevist en voor haar voeten gedeponeerd.

P.S. deze stoere vent gaat het baasje natuurlijk niet vertellen dat ‘ie haar gemist heeft. Dat is alleen te merken aan het feit dat ik haar 24 uurs bewaking ga geven voor de komende drie maanden. Die gaat niet meer de deur uit zonder mij. Of naar het toilet, onder de douche, naar de schuur …


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *