Mijn baasje zit aan tafel met een lijstje voor haar neus. “Ik schrijf mijn goede voornemens op, Drop. Goede voornemens voor het komende jaar. Als ik ze op schrijf dan onthou ik ze beter.”

Nou heeft mijn baasje het hoofd als een vergiet dus opschrijven lijkt mij een goed idee. Maar als ik naar haar lijstje kijk, zie ik er pas drie dingen op staan.

* Minder snoepen is het eerste.

* Minder vaak de auto nemen, als ik ook kan fietsen is de volgende.

* Minder cola drinken is ook zo’n dingetje wat ze heeft opgeschreven.

Er is nog genoeg ruimte op het velletje papier voor goede voornemens van mij, Droppie! Ik zou het lijstje wel kunnen aanvullen met:

* niet meer ‘per ongeluk’ mijn poot optillen en plassen tegen vrouwen met broeken met wijde pijpen of lange rokken. Dat klinkt alsof ik iets fout heb gedaan. Maar eerlijk gezegd was er in de duinen gewoon geen boom te vinden, dus het enige wat in de buurt van een dikke lange stronk kwam, was deze dame die al een poosje stond te kletsen. Zo’n poosje dat ik eigenlijk dacht dat ze wortel aan het schieten was. Dus tilde ik mijn poot op en liet wat druppeltjes sproeien.

Iets anders wat ik ook op het lijstje zou kunnen zetten is:

* niet meer mijn baasjes kuiten aanvallen, als ze aan het wandelen is. Gisteren lag ze bijna op haar snufferd omdat ik stilletjes van achteren haar besloop en in de aanval ging. Even mijn tanden zetten in die heerlijke vetbubbel aan de achterkant van haar been. Lekker zacht en stevig. Ik zag dat Mini Me die truc ook al van mij heeft overgenomen. Tja, we zijn boxers, of niet dan.

Ach ja, goede voornemens, zou er echt iets van terecht komen als je het zo negatief benaderd? Niks meer mogen is toch nooit leuk. Als ik kijk naar het lijstje van mijn baasje van vorig jaar, dan was dat hetzelfde lijstje. En kijk nou eens naar haar. Ze is geen kilootje afgevallen, sterker nog, ik denk dat er bij haar wel wat kilootjes bij zijn gekomen. Cola is nog steeds haar favoriete drankje en ze heeft zelfs een nieuwe auto gekocht. Hoezo vaker fietsen? Nee, zulke lijstjes helpen totaal niet.

Ik stel voor dat we het op een andere manier aanpakken. Op een positieve manier, zodat er meer kans van slagen is. Op mijn baasjes lijstje komt dan te staan:

* elke dag een uurtje fietsen met Drop in de hondenkar (zij beweegt dan meer, gaat dan afvallen en ik.. kan zie van alles maar hoef er geen moeite voor te doen)

* Elke dag minstens vier keer per dag een lange route lopen waar heel veel bomen staan. (dan heb ik minder de neiging om tegen iets anders aan te plassen en opnieuw is mijn baasje in beweging)

* Al het huishoudgeld uitgeven aan vleesjes, hondenkoekjes, gedroogde long en heerlijke snacks voor mij (dan houdt zij geen geld meer over voor eigen snoeperijtjes, zij valt af en ik, och, ik mag nog wel een kilootje of twee aankomen)

En als laatste zou ik dan nog willen toevoegen:

* het geld wat ze uitgeeft aan cola, gebruiken voor een kleedje op de bank, zodat ik er ook eindelijk eens op mag liggen. Lijkt mij gezellig zo saampjes.

Ja, laat mij dat lijstje maar maken. Ik kan hele goede voornemens verzinnen voor mijn baasje. En ik ga er voor zorgen dat zij zich er aan houdt, zodat ik volgend jaar met een tevreden gevoel terug kan kijken op 2022! Dus voor alle medeboxers in deze groep, de beste wensen en maak er een gezellig, druk, chaotisch, sportief en gezond jaar van.


1 reactie

Hanneke · 3 januari 2022 op 10:00

Top Drop! Maar weet je.. zo’n lijstje moet wel haalbaar zijn. Loop het nog eens na? Het beste voor jou en je baasje(s). Maar dat hoeft niet te betekenen dat dat iets is wat er op je lijstje staat!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *