Door aanhoudende droogte en de hoge temperaturen is er een watertekort ontstaan in Nederland. Zaten we eerst op Niveau 1: dreigend watertekort (dat was sinds 13 juli van kracht) zijn we nu al opgeschaald naar Niveau 2: feitelijk watertekort. Het laatste niveau, niveau 3 is nationale crisis. Het resultaat van het advies aan de baasjes om minder vaak te douchen of korter te douchen is al volop merkbaar. Al meurend en geurend wandelen zij door het leven. Er zijn nog nooit zo veel vliegen in huis geweest. Al met al riekt het hier en daar een beetje. Om te voorkomen dat hele flessen deo’s worden leeggesprayd heb ik, Droppie, de ultieme oplossing gevonden.

Let op! Elke boxer kan hulp bieden als onderstaand stappenplan wordt opgevolgd in tijden van watertekort en nationale crisis.

Stap 1: je neemt je baasje mee naar het dichtstbijzijnde slootje waar water in staat en geen blauwalg in zit.

Stap 2: (Optioneel) verzamel je hondenvrienden (liefst met lange haren en een dikke vacht) bij hetzelfde slootje op hetzelfde tijdstip met hun baasjes.

Stap 3: Ga in de sloot, meerdere keren. Zodat het slootwater goed in je vacht blijft zitten.

Stap 4: Kom uit het water, gelijktijdig met je hondenvrienden. Ga tussen de baasjes staan en schudt. Als je een beetje handige opstelling maakt worden de baasjes van voor en van achteren bespat met water. Samenwerking is essentieel hierbij.

Stap 5: Check of het water goed op de baas is gekomen door tegen hem of haar op te springen, zodat ook het bovenlijf van de baas goed nat wordt.

Stap 6: Als baasje naar voren buigt om je toe te spreken, lik dan gelijk zijn oren af. Vergeet niet de binnenkant. Daar verzamelt het meeste vuil. De buitenkant van de baas is nu goed nat. Tussen de benen kan het nog droog zijn. Voor de persoonlijke hygiene is het goed dat ook die onderdelen worden gesopt. Ga dus door naar stap 7.

Stap 7: Benader je baas van achteren. Duw je natte snuit ter hoogte van de aansluiting benen en bil. Wring je snuit met je lijf er achter aan tussen de benen van het baasje door en beweeg je van voor naar achteren voor maximaal resultaat. Als de broek verkleurt van licht naar donker en er waterstraaltjes over de kuiten lopen, dan herhaal je het proces nog een keer. Voor de finishing touch gooi je je kop meerdere malen omhoog zodat ook de “voorbips” goed wordt ingesopt.

Stap 8: richt je nu op de voeten van je baas. Heeft hij of zij nog schoenen aan, verwijder die dan door de veters, gespen of klittenband op te eten. Als de schoen vakkundig is gesloopt, kan je beginnen aan het knabbelen van de tenenkaas. Dit moet grondig gebeuren. Laat je niet weerhouden van eventueel gebrom en hardhandig ingrijpen. Het is voor baasjes eigen bestwil. Werk ook gelijk de teennagels bij.

Stap 9: weiger om het wandelgebied met water te verlaten. Eerst moet de baas goed droog zijn om eventueel smetvlekken, jeuk en irritatie te voorkomen. Je kan je baas ook helpen met drogen door de baas op de grond te leggen en door de zwarte aarde te laten rollen.

Herhaal deze 9 stappen elke dag, soms meerdere keren per dag bij heel warm weer. Zo kan ook jij, de boxer, een bijdrage leveren aan de persoonlijke hygiene en het levensgenot van de mens.

P.S. Watertekort treft iedereen, dus eventuele passanten zonder hond verdienen ook de bovenstaande behandeling.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *