“Ha, Drop, ik heb je al een poosje niet gezien bij behendigheid. En als je er wel bent, dan doe je maar half bakken mee. Zit je in de lappenmand?” Aan het woord is Donner, een reutje van 2,5 jaar. Hij woont samen met zijn zus Cato en komt elke week trouw naar de behendigheidslessen bij de boxerclub. Ze zitten naast elkaar op het parkeerterrein van de boxervereniging, Donner en Drop. Beiden in de bloei van hun leven. En toch…

“Weet je wat het is, Donner, ik vind behendigheid heel erg leuk maar dat springen, dat gaat ‘m niet worden. Mijn voorpoten willen niet altijd meewerken en dan loop ik liever om de hindernis heen of ik kruip er onderdoor. De dierenartsen hebben al van alles onderzocht maar een oplossing hebben ze nog niet voor die bulten die ik af toe krijg tussen mijn tenen. Dus dat springen, nee. Ik doe even rustig aan. En jij dan? Ik zag op dat telefoonding dat je baasje een filmpje stuurde van jou waarbij je vergat je achterpoot te gebruiken. Was je vergeten dat je vier van uitstekende dingen onder je lijf hebt hangen? Het werkt beter als je alle vier je poten op de grond zet. Heb je minder kans op struikelen.”

“Tja, Drop, ik heb mij, denk ik, verstapt. Het zat een beetje vast in mijn rug. Gaat nu weer stukken beter hoor, maar ja, dat springen.. Net als jij is het beter als ik dat niet meer doe. Maar wat nu?

Ik hoorde onze baasjes al praten over een Kneuzenclub. Kan jij je het voorstellen? Wij, Drop en Donner, zo jong, zo mooi, zo sterk, gespierd en alle mooie woorden die je kan bedenken, in een kneuzenclub? Schandalig!! Zo ga je toch niet om met honden van een zekere stand.”

“Maar wat houdt dat dan in, zo’n Kneuzenclub, Donner? En wie zitten daar dan bij? Ik heb er nog nooit van gehoord.” “Drop, kerel, een kneuzenclub is een groep met uitgerangeerde honden, die niet meer mogen springen, die eigenlijk gewoon niet goed genoeg zijn. Daar doen ze alleen oefeningen waarbij je laag moeten blijven. Geen rare fratsen, geen plotselinge bewegingen. Dat pikken we toch niet? Als we het aan onze baasjes overlaten, dan wordt het saai. Echt heel saai! Ik stel voor, Drop, dat we zelf een instructeur zoeken die lessen kan verzinnen met uitdagingen, spanningen en stoere actie, zonder springen, dat dan weer wel, waar iedereen bij wil horen. De Knappe Koppen Club. Wat vind jij er van? Nemen wij zelf het heft in handen?”

“Weet je wat, Donner. We zetten zelf een advertentie op het smoelenboek waar onze baasjes zo actief zijn. Dan hebben we invloed. We zoeken gewoon de beste voor onze club. Wat vind je van de volgende tekst?

Gezocht:

een instructeur/ instructrice voor de Knappe Koppen Club van de boxervereniging Utrecht.

Minimale eisen:

Lekkere billen die goed kunnen draaien, bruine ogen, humor, niet vies van een beetje modder, kwijl en andere natte onderdelen van een boxerlijf. Stevige poten en met een warm stemgeluid.

Moet een uitdagend programma kunnen neerzetten, voor stoere honden zonder springvermogen. Met veel afwisseling en verrassingen.

Wij bieden:

Ontzettend veel knuffels en kusjes. Extra liefde, aandacht en vooral veel boxerwarmte.

Eén maal per week op dinsdagavond in Amersfoort tussen 19.00 en 21.00 uur bij een gezellige club met veel onderlinge verbondenheid. Een vergoeding in welke vorm dan ook, is bespreekbaar.

Interesse?

Stuur een bericht naar info@boxerclubutrecht.nl

t.a.v. Donner en Drop. De Knappe Koppen Club.

“Zo Donner, geregeld. Het kan nu niet lang meer duren of wij doen weer volop mee op de training.”


1 reactie

Hanneke · 27 december 2021 op 09:26

Ik heb jullie advertentie wel 3 x gelezen. Maar nee. Ik voldoe niet aan de eisen, Drop en Donner.
Geen bruine ogen..en nog veel meer niet….
Maar heus lieve Drop, ook met wat ongemakken is het leven mooi! Ik hoop dat jullie een goede kandidaat vinden en anders vraag jullie baasjes om een aangepast en niet suf programma. Zet m op!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *