De boxers

20150722_123037 De boxer.

Als ik het dorp in loop zonder mijn boxer, wordt er altijd gevraagd; “Waar is je hond? Toch niet ziek, hoop ik?” Als mijn echtgenoot met de hond loopt, wordt er gevraagd; “Waar is Saskia?” Oftewel, mijn boxer en ik zijn bijna onafscheidelijk. Waar ik ga, gaat hij met mij mee. Naar de winkel, in het restaurant, de sporthal, zelfs bij de kapper zit hij keurig naast mij te wachten totdat ik klaar ben. Mijn boxer is echt mijn trouwe viervoeter.

Stiekem moet ik bekennen, dat ik geen hondenliefhebber ben. Sterker nog, als kind was ik panisch als er een hond in de buurt kwam. Het maakte niet uit, hoe klein of hoe groot. Totdat mijn ouders een boxer kochten. Zelf waren zowel mijn vader als moeder opgegroeid met boxers thuis. Ik was een jaar of 7 toen de eerste kwam. Pukkie, een herplaatser. Een gestroomd teefje. Daarna hebben mijn ouders nog drie boxers gehad. BoRies, is mijn derde boxer reu, de opvolger van Toby en Ari. 20160425_144457

In onderstaande verhalen neem ik de lezer graag mee naar de avonturen van een boxereigenaar en haar trouwe maatje. Want één ding is zeker, het leven is nooit saai als je de clown onder de honden in huis hebt.